Co se spadanými jablky? Můžeme je přidat do těsta a udělat z toho buchtu! Jednoduchý recept na dokonalý jablečný moučník.
Hodnocení
5.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
těsto
2 ks
vejce
6 lžic
kakao
3 lžíce
mléko
45 dkg
jablko
1 hrnek
cukr moučka
2 hrnky
polohrubá mouka
2 ks
kypřicí prášek do pečiva
Postup přípravy
Jablka oloupeme a nastrouháme. Nastrouhaná jablka dáme do mísy, přidáme mouku, cukr moučka, prášek do pečiva, kakao, mléko, vejce a promícháme.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a piškot upečeme dozlatova v předehřáté troubě při 150 °C - 180 °C.
Jablkový piškot po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný vláčný zákusek.