Jemným moučníkem s čerstvými jahodami se zavděčíte každému, kdo rád sladké.
2 ks | vejce |
130 g | máslo |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
1 hrnek | cukr krystal |
1 balíček | vanilkový cukr |
2 hrnky | polohrubá mouka |
2 hrstě | čerstvá jahoda |
1 hrnek | mléko polotučné |
podle potřeby | |
---|---|
máslo na vymazání formy |
Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a společně s na plátky nakrájeným máslem prsty rozdrobíme celou směs na žmolenku. 1 hrnek odložíme stranou. Ke zbytku žmolenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymícháme hladké těsto.
Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájíme na půlky. Hlubší plech vymažeme máslem. Těsto vlijeme na plech, poklademe jahodami (ovocem nešetříme) a posypeme drobenkou.
Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C a jahodovou hrníčkovou bublaninu upečeme dozlatova.
Po upečení necháme jahodovou bublaninu vychladnout, lépe se pak krájí.
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla neděle bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 6 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.
Recept na jahodové muffiny krok za krokem
Jahodová sezóna je v plném proudu a jahody právem patří k ovoci, ze kterého jsou ty nejlepší koláče a dezerty. Stejně tak muffiny jsou díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy na vrcholu oblíbenosti. Hrníčkový recept na muffiny krok za krokem.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena