2 lžičky | cukr |
1 l | mléko |
40 ks | jahody |
šťáva z 1/2 citronu | |
1 | vanilínový cukr |
čokoládová rýže nebo hoblinky |
2. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozdělíme na talířky (na 4 malé nebo 2 větší). Jahody rovnoměrně posypeme cukrem a vanilínovým cukrem.
3. Tvaroh rozdělíme na jahody (může být ještě vlažný). Na závěr ozdobíme šupinkami čokolády nebo cukrovou rýží.
TIP Zachycená syrovátka je velmi zdravá na pití – ať už samotná nebo smíchaná např. s ovocnými šťávami.
TIP 2: Místo citronem můžeme srazit mléko i přidáním lžíce octa – následný postup je stejný. Nebo můžete nechat mléko zkysnout v teple (to ale musíte počkat několik dnů a nesmíte zaměnit mléko zkyslé za mléko zhořklé! – pro tento způsob zkysnutí mléka je vhodnější mléko v sáčcích nebo v lahvi, méně vhodné mléko krabicové). Pro domácí tvaroh platí, že lépe chutná z plnotučného mléka, na přípravu ale hodnota tuku vliv nemá.
Recept od Dr.Oetker www.oetker.cz.
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena