Chilli papričky Jalapeňos plněné sýrem cheddarem. Recept na pálivou chuťovku.
16 ks | paprička Jalapeno Maylon |
nádivka | |
---|---|
sůl | |
bazalka | |
oregano | |
20 dkg | cheddar |
trojobal | |
vejce | |
strouhanka | |
hladká mouka | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Chilli papričky Jalapeno Maylon podélně nařízneme, odstraníme dužinu se semeny, opláchneme a naplníme připraveným nastrouhaným cheddarem. Strouhaný sýr lze dochutit solí, bazalkou a oreganem. Poté chilli papričky obalíme v klasickém trojobalu a zhruba 2 - 3 minuty pečeme na prudkém ohni. Velkou předností Jalapeno Poppers s cheddarem je, že si ho můžete zamrazit a kdykoliv připravit. Je to jeden z nejchutnějších jemně pálivých pokrmů.
Jalapeňos – chilli papričky, které bodují nejen v mexické kuchyni
Pokud máte rádi ostrá jídla, pak určitě znáte tento druh chilli papričky, ale jestli považujete Jalapeňos za super extra pálivou pochutinu pro otrlé, pak vás musíme vyvézt z omylu. Jalapeňos můžeme zařadit mezi mírně až středně pálivé, na stupnici pálivosti všech druhů papriček měřené v jednotkách SHU jsou dokonce takové druhy jako je Purpur, Maylon nebo Red Giant až čtvrté od konce!
autor warperer
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena