Rychlý a snadný recept na jarní tvarohovou pomazánku s ředkvičkami a čerstvou řeřichou.
9 ks | ředkvičky |
200 g | tučný měkký tvaroh |
3 ks | větší kyselá okurka |
2 lžíce | čerstvá usekaná řeřicha |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Ředkvičky omyjeme, osušíme a dva kusy odložíme stranou na ozdobu. Ostatní nakrájíme na kostičky. Okurky necháme okapat a nakrájíme na jemné kostičky. Měkký tvaroh vyšleháme a promícháme s okurkami a ředkvičkami. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme usekanou řeřichu a necháme rozležet v chladu. Jarní tvaroh s řeřichou podáváme na toastovém chlebu a zdobíme na plátky nakrájenou ředkvičkou. Výborně chutná i s pečenými brambory.
Tvarohové svačinky za třetinu: Vsaďte na domácí přípravu!
Proč zbytečně utrácet, když si oblíbené tvarohové svačinky můžeme připravit i doma. Času na vaření a pečení máme teď víc než dost. Naučíme vás nejen domácího pribináčka, veku nasladko, chlazené mléčné řezy, ale i oblíbenou treskovou pomazánku.
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena