Jarní polévka, kterou připravujeme ze zeleninového vývaru, bylinek, krupičky a vajec. Sypeme sýrem a podáváme s pečivem.
3 ks | vejce |
800 ml | zeleninový vývar |
1 ks | paprika žlutá |
2 ks | jarní cibulka |
100 g | strouhaný eidam |
2 lžíce | dehydrovaná krupička |
3 lžíce | sekaná petržel |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
drcený kmín | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
máslo |
Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a celou i s natí nakrájíme na kolečka. Petrželku nebo i jiné bylinky omyjeme a jemně usekáme. Na pánvi, za stálého míchání, nasucho opražíme krupičku. Na másle si připravíme míchaná vejce. Ve větším hrnci osmažíme na másle nakrájenou papriku i s cibulkou. Osolíme, okmínujeme a opepříme. Zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Potom polévku zahustíme opraženou krupičkou a necháme 10 minut zvolna vařit. Nakonec přisypeme čerstvé bylinky. Na jednotlivé talíře rozdělíme míchaná vejce, zalijeme polévkou a posypeme sýrem. Jarní polévku s vejcem podáváme s pečivem.
Březen se překulil do své druhé poloviny a co nevidět se kolem nás začne probouzet jaro. Všichni bychom proto měli s prvním oteplením vyrazit do přírody, načerpat sílu a energii z prvních teplých slunečních paprsků a vstřebat tak do těla první doušky jarní vitality a energie.
Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?
Spolu s jarním počasím se nese i chuť odlehčit jídelníček a využít sezónní potraviny. Přinášíme vám 10 jarních receptů, se kterými se vám podaří obojí.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena