Recept na skvělé bramborové knedlíky.
2 ks | vejce |
2 lžíce | ocet |
1 kg | brambory vařené ve slupce |
0.5 kg | dětská krupička |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Ve slupce uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme. Do uvařených nastrouhaných brambor přidáme vejce, ocet, dětskou krupičku a sůl. Zpracujeme těsto. Z těsta rychle utvoříme 4 válečky, které obalíme v polohrubé mouce. Vložíme je do osolené vroucí vody a pozvolna vaříme asi 20 minut. Zda jsou hotové zkoušíme špejlí. Ještě teplé bramborové knedlíky krájíme na plátky. Jemné bramborové knedlíky se hodí jako příloha k pečeným masům, ale i k omáčkám.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
autor Martina M.
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena