Jemné zlatavé cuketové placky jsou skvělou přílohu i samostatným jídlem pro každou letní příležotost.
2 lžíce | olej |
2 lžičky | sůl |
2 ks | vejce |
200 g | strouhanka |
2 ks | cuketa |
1 lžička | mletý pepř |
300 g | hladká mouka |
10 dkg | tvrdý sýr |
1 lžička | mletá sladká paprika |
Dvě menší nebo jednu větší cuketu nastrouháme na hrubo a necháme okapat, popř. z ní vymačkáme vodu přes síto. K cuketě přidáme sůl, pepř, sladkou červenou papriku, hladkou mouku, strouhanku, vejce a nakonec na hrubo nastrouhaný sýr. Ze všech surovin vypracujeme těsto, do kterého můžeme dle potřeby přidat ještě strouhanku, protože cuketa bude i nadále pouštět vodu a placky by se mohly trhat. Cuketové placky pečeme na rozpálené pánvi po obou stranách dozlatova. Jemné cuketové placky se sýrem podáváme samostatně i jako přílohu, nejlépe chutnají k masovým směsím.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena