Recept na tatarák z čerstvého lososa, který podáváme se salátem z rukoly a polníčku jako lehký předkrm, nebo pohoštění při nejrůznějších oslavách.
1 ks | šalotka |
2 hrstě | rukola |
2-3 lžičky | citronová šťáva |
1 lžička | pomerančová šťáva |
1 hrst | salát polníček |
400 g | filet z lososa bez kůže |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
tmavá rybí omáčka | |
podle potřeby | |
olivový olej |
Filet z lososa bez kůže omyjeme a důkladně osušíme. Oloupanou šalotku nasekáme na velmi jemné kousíčky. Rukolu a salát polníček promícháme a těsně před servírováním ochutíme citronovou šťávou a zakápneme olejem. Čerstvé rybí maso špičkou nože naškrábeme najemno a vložíme do mísy. Poté přidáme nasekanou šalotku, lžičku olivového oleje, citronovou a pomerančovou šťávu a vše důkladně promícháme. Nakonec tatarák zakapeme tmavou rýbí omáčkou a podle chuti osolíme a opepříme. Na talířky rozdělíme ochucený salát s rukolou a polníčkem a něj umístíme bábovičku lososového tataráku. Jemný lososový tatarák podáváme s opečenými toasty.
Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
Vegetariánský tatarák krok za krokem: Avokádo jako hlavní surovina
Tatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena