Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme a mírně vymačkáme. Žloutky, polovinu dávky cukru a horkou vodu ušleháme do husté pěny. Z bílků a citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh. Po částech do něj zašleháme zbylý cukr, sníh bude lesklý.
Prášek do pečiva prosejeme k proseté mouce a promícháme. Do žloutkové hmoty vmícháme po částech sníh, přisypeme mouku, přilijeme pomerančovou šťávu, vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, nastrouhané mandle a mletou skořici. Lehce promícháme a nakonec vmícháme mrkev.
Do máslem vymazané a moukou vysypané formy o průměru 22 cm nalijeme těsto a vrch těsta uhladíme. Potom pečeme mrkvový dort asi 40 minut v předehřáté troubě při 180 °C.
Cukr moučka pokropíme vodou a citronovou šťávou. Utřeme hladkou bílou polevu, kterou vychladlý dort rovnoměrně potřeme. Část polevy dáme i na kraje a necháme ztuhnout.
Jemný mrkvový dort nakrájíme a podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.