Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dále oloupeme česnek a 2 stroužky rozetřeme a 1 stroužek nasekáme nadrobno. Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme nadrobno.
Mleté maso (použijeme mix hovězího a vepřového masa) smícháme s rozklepnutým vejcem, tymiánem, mletým černým pepřem, solí, prolisovaným česnekem a sekanou petrželkou.
Na rozehřáté pánvi s trochou oleje osmahneme na plátky nakrájený lilek, přidáme jeden stroužek nasekaného česneku, okořeníme tymiánem. Hotový lilek dáme bokem.
Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme maso a důkladně ho opečeme, případně přebytečný tuk slijeme. Připravíme si omáčku na zapečení. Máslo v hrnci rozpustíme a přidáme mouku. Do vzniklé jíšky přidáme rajčatový protlak a lehce orestujeme, zalijeme metaxou a smetanou. Metaxu můžeme přidat podle chuti. Omáčku dochutíme solí, mletým černým pepřem, zakápneme citronovou šťávou a za stálého míchaní povaříme.
Zapékací mísu vymastíme máslem, na dno dáme mleté maso, poté plátky lilku, zalijeme omáčkou a zasypeme bohatě nastrouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě dozlatova.
Kamilovo mleté maso s metaxa omáčkou a sýrem podáváme s kroketami nebo opékaným bramborem.