Očištěná, omytá a osušená játra nakrájíme na větší kusy. Oloupané hrušky nakrájíme na malé kostičky bez ohryzku a pecek. Hrušky pokapeme citronovou šťávou.
Nakrájené hrušky orestujeme na chvilku na másle a vyjmeme z pánve. Do výpeku přidáme nakrájená játra, podusíme a hotová játra osolíme, opepříme a udržujeme v teple.
Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli do světle hnědé barvy. Cibuli zaprášíme moukou a podlijeme hruškovicí, jemně poprášíme mletou paprikou.
Do základu omáčky přidáme vývar nebo vodu a smetanu. Omáčku krátce provaříme, dochutíme solí, cukrem a pepřem. Nakonec do omáčky přidáme játra s hruškami, naposledy provaříme a odendáme.
Kachní játra na hruškovém ragú podáváme teplé s naší oblíbenou přílohu.