Kachní prsa i s kůží omyjeme a osolíme. Maso vložíme do mísy a zalijeme sójovou omáčkou, vínem a promícháme s jednou lžící oleje. Naložené maso necháme přes noc odležet.
Očištěnou a oloupanou mrkev nakrájíme na tenká půlkolečka. Čerstvý zázvor oloupeme a jemně usekáme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek usekáme nahrubo. Očištěné chilli papričky najemno nakrájíme. Bambusové výhonky necháme okapat.
Kachní prsa vyjmeme z marinády, kterou uchováme pro další přípravu. Troubu zahřejeme na 200 °C. Prsa řádně osušíme a kůži propícháme vidličkou. Na pánvi zahřejeme 1 lžíci oleje a při střední teplotě opékáme kachní prsa kůží dolů asi 6 minut dozlatova. Potom je otočíme a restujeme další 2 - 3 minuty. Potom maso přeložíme do pekáčku kůží nahoru a v předtopené troubě, kterou již vypneme, necháme asi 15 - 20 minut dojít.
Do marinády vmícháme česnek, zázvor, chilli papričku, cibulku, cukr a solamyl. Takto ochucenou zálivku zředíme přibližně 1,5 dl vody.
Na výpeku s 1 lžičkou oleje orestujeme mrkev a hrášek. Přilijeme malé množství vody a na mírném teple zvolna uvaříme do poloměkka. Potom vmícháme ochucenou zálivku a okapané bambusové výhonky. Směs povaříme asi 2 minuty a odstavíme z tepla. Podle potřeby můžeme směs zředit malým množstvím vody.
Pečená kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a podáváme na zeleninové směsi s bambusovými výhonky. Jako přílohu zvolíme jasmínovou rýži.