Kachní prsa očistíme a do kůže uděláme nožem mělké zářezy. Maso osolíme a opečeme na pánvi na másle dozlatova.
Přidáme mrkev, šalotku, citronovou šťávu a polovinu masového vývaru, přikryjeme pokličkou a asi 40 minut dusíme. Vmícháme polovinu medu a polovinu malin. Potom vmícháme polovinu mouky a povalíme 3 minuty. Přidáme pepř a worcesterskou omáčku.
Maso podlijeme zbývajícím vývarem a zhruba 1 minutu povaříme, potom do omáčky vmícháme zbytek medu, malin a mouky. Povaříme další 3 minuty.
Maso odložíme na talíř a udržujeme teplé. Omáčku za občasného
zamíchání ještě chvíli vaříme.
Ve velkém hrnci uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem linguine (dlouhé širší nudle). Scedíme je a rozdělíme na talíře.
Kachní prsa podélně nakrájíme na plátky silné asi 112 centimetru. Na těstoviny nalijeme trochu omáčky a upravíme plátky masa do tvaru vějíře. Obložíme malinami a petrželkou a podáváme.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART