Troubu předehřejeme na 170 °C (horkovzdušná trouba), popř. 190 °C (horní a spodní ohřev). Neoloupané brambory s 1 lžičkou soli dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Brambory vaříme 12 minut při střední teplotě.
Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Jednu polovinu nakrájíme na malé měsíčky a druhou na drobné kostičky. Z limetky oškrábeme kůru a vymačkáme šťávu. Chilli papričku jemně rozdrolíme, hlívu ústřičnou nakrájíme nahrubo na proužky.
V hrnci rozpálíme olivový olej na střední teplotu a osmažíme v něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme brusinky, kari Madras, chilli papričku a 2 lžíce cukru a vše smažíme ještě 1 minutu.
Podlijeme 7 lžícemi vody, snížíme teplotu, přikryjeme poklicí a vše necháme 10 minut povařit. Čatní pak udržujeme v teple.
Uvařené brambory slijeme a necháme vychladnout.
Filety z kachních prsíček omyjeme, osušíme a kůži šikmo nařízneme, aniž bychom řízli do masa. Každý filet dle libosti ze všech stran okořeníme 1/2 lžičky soli a pepře.
Brambory oloupeme a podélně nakrájíme na hranolky. Filety z kachních prsíček vložíme kůží dolů do studené pánve bez oleje. Rozpálíme na vysokou teplotu a maso zprudka osmahneme (cca 4 minuty). Obrátíme a smažíme ještě 1/2 minuty.
Filety z kachních prsíček vyndáme z pánve a zbylý tuk v pánvi ponecháme. Filety položíme kůžičkou nahoru na plech vyložený pečicím papírem a dopékáme na prostřední mřížce v troubě 8 minut.
Do stejné pánve, kterou jsme použili předtím, dáme brambory nakrájené na hranolky a smažíme je v kachním omastku při střední teplotě 3 minuty. Dle chuti přidáme 1/2 lžičky soli a pepře. Přisypeme cibuli nakrájenou na měsíčky a hlívu ústřičnou a necháme vše smažit další 2 minuty. Následně přidáme baby špenát a odstavíme ze sporáku.
K brusinkám přidáme 2 lžíce limetkové šťávy, 1 lžičku limetkové kůry a hořčici a vše dochutíme 1/2 lžičky soli.
Filety z kachních prsíček vyndáme z trouby a necháme je zakryté 3 minuty dojít. Potom filety šikmo nakrájíme na asi centimetrové plátky.
Hlívu ústřičnou, špenát a fialové brambory dáme na talíř, na to naservírujeme filety z kachních prsíček a nakonec obložíme brusinkovým čatní.