Kadeřávek je moc dobrá zelenina, ale málokdo ví, co s ním. Uvařte si ho jako kapustu.
1.5 l | voda |
4 lžíce | hladká mouka |
15 listů | kadeřávek |
3 ks | nové brambory |
podle chuti | |
---|---|
2 stroužky | česnek |
sůl | |
10 dkg | špek |
3 ks | klobása pikantní |
mletý černý pepř |
Listy kadeřávku opereme, odkrojíme tuhý stonek a nakrájíme na jemné nudličky. Dáme ho do hrnce spolu s očištěnými novými brambory nakrájenými na kostky. Osolíme a zalijeme horkou vodou a vaříme přibližně 10 minut od bodu varu. Kadeřávek se nám svaří jako kapusta. Mezitím si na pánvičce opražíme nakrájený špek nebo anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, přisypeme mouku a uděláme si zlatavou jíšku. Část vody v hrnci slijeme asi na polovinu a kadeřávek s brambory zahustíme jíškou. Podle potřeby můžeme ještě naředit. Kadeřávek jako kapustu ochutíme solí, pepřem a drceným česnekem. Provaříme ještě 10 minut. Kadeřávek jako kapustu podáváme s opečenou klobásou a chlebem.
Naučte se vařit s málem: Růžičková kapusta je vděčnou surovinou
Kapustičky jsou plné chuti a dokáží příjemně ozvláštnit jídelníček. Dají se zapékat, smažit, připravit jako příloha s jinou zeleninou a doplnit jimi teplé saláty. Jen je třeba dát si pozor na rozvaření, tím ztratí barvu i chuť. Vyzkoušejte 7 receptů, díky kterým si je zamilujete.
Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček
Kapusta, tradiční podzimní zelenina, která se dá připravit na sto způsobů. Je levná a dokáže obohatit náš jídelníček s poměrně obsáhlým rejstříkem obsažených minerálů a vitaminů. Nabízíme osvědčené a chutné recepty, jak vařit z kapusty.
autor miruna
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena