Šladká pochoutka v podobě rolády, která se hodí nejen ke kávě.
těsto | |
---|---|
špetka | sůl |
6 ks | vejce |
10 dkg | kakao |
24 dkg | cukr krystal |
20 dkg | polohrubá mouka |
lžička | kypřicí prášek do pečiva |
5 dkg | pšeničné klíčky |
krém | |
300 ml | mléko |
4 lžíce | cukr moučka |
20 dkg | máslo ( nebo tuk ) |
1 ks | pistáciový pudink dr.oetker |
Celá vejce dáme do mísy s krystalovým cukrem a vyšleháme el. šlehačem na hustý krém. Postupně přisypáváme mouku smíchanou se solí, práškem do pečiva, kakaem a pšeničnými klíčky. Promícháme, nalejeme na velký plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C několik minut. Do těsta píchneme špejlí nebo párátkem a když se těsto nelepí, je hotové. Po vyjmutí z trouby necháme plát vychladnout. Plát na roládu pomažeme rovnoměrnou vrstvou krému, stočíme do rolády a nakonec roládu krémem namažeme i na povrchu.
Na krém si svaříme za stálého míchání mléko s pudinkem. Povrch pudinku posypeme trochou cukru, aby se nevytvořil škraloup. Necháme zcela vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Pudink i máslová pěna musí mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu, aby se při šlehání krém nesrazil. Pudink vyšleháme dohladka a po částech zašleháváme do máslové pěny. Vznikne nám lehký krém bez hrudek.
Roládu namazanou krémem uvnitř i vně můžeme ještě sypat nesolenými umletými pistáciovými jádry.
autor jitu
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena