Chutné vločkové karbanátky. Recept nejen pro vegetariány.
Hodnocení
4.5
/ 5 (8x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
2 stroužky
česnek
1 ks
vejce
1 ks
cibule
500 g
mrkev
200 g
tvrdý sýr
250 g
ovesné vločky
podle chuti
sůl
majoránka
mletý pepř
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení
Postup přípravy
Vločky na 1 hodinu namočíme. Mezitím si nastrouháme oškrábanou mrkev a sýr. Cibuli i česnek oloupeme.
V misce smícháme vločky, mrkev i sýr, přidáme vejce, nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a okořeníme podle chuti solí, pepřem a majoránkou. Podle potřeby směs na karbanátky zahustíme strouhankou.
Z vločkové směsi tvoříme placičky a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Karbanátky z vloček podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.