Plátky kuřecího nebo vepřového masa potřeme rozetřeným česnekem se solí a posypeme kari kořením. Na každý plátek položíme plátek nejlépe uzeného sýra a plátek šunky (cikánky apod.). Zavineme v závitek a spíchneme jehlou, aby se nerozbalovaly. Opět potřeme rozetřeným česnekem a posypeme kari.
Závitky osmažíme po všech stranách na rozehřátém másle s olejem, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme vysmaženou šťávu, lehce poprášíme moukou, zalijeme teplou vodou, přidáme strouhaný sýr a mírně za stálého míchání, aby se sýr rozpustil, povaříme. Závitky vložíme zpět a prohřejeme.
Kari závitky jsou nejlepší podávané s prohřátými fazolovými lusky pokapaným citronem a bramborovým knedlíkem nebo brambory. Kari závitky ozdobíme kolečkem červené papriky nebo mini rajčátky. A barevně žluto-zeleno-červené jídlo přesně k velikonočnímu obědu.