Krůtí prsa omyjeme, zlehka naklepeme a naložíme do marinády vymíchané ze soli, pepře, chilli vloček a rozmarýnu (vše v olivovém oleji). Krůtí prsa necháme naložené přes noc.
Brambory odrhneme kartáčkem a nakrájíme na pravidelná kolečka na plech vymazaný olivovým olejem. Posypeme bylinkovou solí a čerstvě nadrceným pepřem, kterým nešetříme. Brambory v silně vyhřáté troubě dozlatova upečeme, asi v polovině pečení zasypeme hrstí na kolečka nakrájeného pórku. Sem tam promícháme.
Na pánvi rozehřejeme plátek másla a naložená krůtí prsa osmahneme z obou stran, podlijeme bílým vínem a necháme vysmahnout.
Brambory rozdělíme na talíře, položíme plátek masa a na závěr můžeme přidat lžíci zakysané smetany a dozdobit kořením.
Kořeněná krůtí prsa s pečenými brambory podáváme ihned po přípravě, jako "ohřívané" jídlo už to není ono. Množství koření a brambor je na naší chuti.