100 g | máslo | |
0.5 ks | citron | |
4 lžíce | hladká mouka | |
5 lžic | švestková povidla | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 lžička | sůl | |
1-2 lžíce | rum | |
2 ks | hřebíček | |
skořice mletá | ||
4 lžičky | cukr krupice |
Nejdříve si z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme asi 1 litrem vody. Přidáme koření, cukr, sůl a švestková povidla. Za občasného míchání vaříme, až se vše spojí a omáčka zhoustne a ztmavne. Před koncem přidáme rum a šťávu asi z půlky citronu. Nakonec švestkovou omáčku ochutíme. Kořeněnou švestkovou omáčku podáváme k uzenému nebo pečenému masu.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Švestky v hlavní roli - vyzkoušejte ty nejlepší recepty!
Sezóna švestek je v plném proudu a možná už nevíte, co s nimi. Přitom existuje tolik známých i méně známých variant, jak je zpracovat a pochutnat si na nich. Vytvořili jsme pro vás výběr skvělých receptů ze švestek, které stojí za to vyzkoušet.
Autor:Mata
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena