Snadný recept inspirovaný gruzínskou kuchyní. Kořeněná kuřecí stehýnka smažená do křupava podáváme jako hlavní chod.
400 g | rajče |
1 ks | šalotka |
2 ks | jarní cibulka |
800 g | kuřecí špalíčky |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
hladká mouka | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
koření Adžika |
Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka a šalotku nasekáme nadrobno. Omytá rajčata nakrájíme na kousky. Kuřecí špalíčky i s kůží očistíme, osušíme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce promíchané se lžičkou koření Adžika. Špalíčky smažíme na oleji nejdříve kůží dolů dozlatova, pak je otočíme a propečeme doměkka. Křupavé kousky kuřete necháme na ubrousku okapat. Na výpeku krátce orestujeme šalotku a česnek, vmícháme jarní cibulku a rajčata a krátce orestujeme. Kořeněné kuřecí špalíčky rozdělíme na porce, obložíme zeleninou a podáváme s vařeným bramborem jako hlavní chod.
Úžasně vypadá i chutná: Máslové kuře krok za krokem
Recept na lahodnou omáčku a šťavnaté kuřecí maso. Krok za krokem si za pár minut připravíte skvělou a rychlou večeři.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena