Recept na klasickou pórkovou polévku.
1 lžička | sůl |
1 lžička | majoránka |
3 lžíce | olivový olej |
špetka | mletý pepř |
3 ks | brambory |
1 lžička | celý kmín |
2 kostky | zeleninový vývar z kostky |
1 ks | velký pórek |
Pórek a brambory očistíme, nakrájíme na malé kousky. V polévkovém hrnci rozehřejeme olivový olej a zprudka orestujeme pórek s kmínem. Zalijeme studenou vodou, přidáme brambory, majoránku, sůl, pepř, masox. Pórkovou polévku přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut. Ke konci vaření můžeme polévku zahustit instantní jíškou, ale není potřeba. Klasickou pórkovou polévku podáváme teplou a nejlépe s čerstvým pečivem.
Cibule a pórek v podzimním jídelníčku
Bez cibule by řada omáček neměla ten správný říz, bez šalotky či pórku by kdejaký salát přišel o svou typickou chuť. Pojďme si říct něco o zelenině z rodu liliovitých.
Aromatický libeček nejen do polévky: Zpestří chuť pokrmů a pročistí tělo
Jako malá holka jsem tuto bylinku nesnášela. Byl to pouhý dětský rozmar, ale kdo vaří s libečkem, ví, že má velmi výrazné aroma. Dnes už libeček běžně využívám při vaření sama a vždy se usměji při vzpomínce na dětství. Avšak libeček má spoustu využití, nejen v polévkách.
autor Langerova
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena