Chutné králičí maso se slaninou podávané s bramborem nebo rýží.
80 g | slanina |
sůl | |
60 g | máslo |
2 ks | cibule |
jalovec | |
nové koření | |
pepř | |
1 lžíce | hladká mouka |
hřbet a kýty z králíka |
Králičí hřbet a kýty protáhneme nudličkami slaniny a osolíme. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a zpěníme na másle. Přidáme maso a opečeme po všech stranách dokud nezbělá. Přidáme koření, mírně podlijeme vodou nebo vývarem, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby.
Během pečení podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme lžící hladké mouky, zasmahneme, podlijeme, povaříme a prolisujeme přes husté síto. Porce masa přeléváme omáčkou.
Podávat můžeme s bramborem nebo rýží.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena