Králičí nožky připravené se zeleninou a smetanovou omáčkou. Recept na hlavní chod z králičího masa.
směs | |
---|---|
2 stroužky | česnek |
0.5 ks | cibule |
1 ks | rajče |
1 ks | mrkev |
1 ks | fenykl |
králičí přední běhy | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
máslo | |
parmazán | |
bílé víno | |
olivový olej | |
příloha | |
těstoviny torti |
V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm rozmáčknutý česnek. Mrkev nakrájíme na tenké plátky a přihodíme k česneku, přidáme také půlku cibule v celku, jen pro jemnou chuť. Králičí nožky dáme do hrnce k zelenině, osolíme a opepříme a necháme zatáhnout. Na tenoučké plátky nakrájíme kousek fenyklu a přihodíme do hrnce, stejně tak na kostičky nakrájené rajče. Obsah hrnce zalijeme asi 1 dl bílého vína a necháme dusit pod pokličkou doměkka.
Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny torti a poté je smícháme s králičím masem a zeleninou. Dochutíme kapkou olivového oleje a malým kouskem másla. Nastrouháme parmazán a vše promícháme. Králíka na smetaně s těstovinami servírujeme zakápnuté olejem a zastrouhané parmazánem, ozdobíme snítkou z fenyklu.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Není nad českou klasiku! Dnes si krok za krokem připravíme pečeného králíka se zelím
Dnes se naučíme krok za krokem připravit šťavnatého pečeného králíka na bílém víně s vůní rozmarýnu, skvělou přílohou je červené zelí s brusinkami.
Tradiční český králík s brambory a řepou
Ostřílený šéfkuchař restaurace Hotelu Kašperk v Kašperských horách pro nás připravil českého králíka. Vychutnejte si ho s brambory a řepou v moderním pojetí české kuchyně.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena