Recept na chutná kuřecí prsa naložená v jogurtové marinádě a poté upečená v troubě.
Hodnocení
3.8
/ 5 (16x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
600 g
kuřecí prsa
marináda
6 lžic
jogurt
2 špetky
skořice mletá
1 lžička
citronová šťáva
2 špetky
mletý kmín
1 lžička
mletá sladká paprika
1 lžíce
domácí kečup
Postup přípravy
Marinádu připravíme z jogurtu, kečupu, citronové šťávy, mleté skořice a kmínu. Suroviny dobře promícháme.
Kuřecí prsa nakrájíme na proužky, které dobře obalíme v marinádě a necháme v lednici odpočinout. Čím déle, tím lépe.
Kuřecí proužky uložíme na kus alobalu. Proužky potřeme zbytkem marinády a alobal dobře uzavřeme. Pečeme asi 20 - 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Křehké kuřecí v alobalu podáváme s přílohou podle chuti.