Recept na smetanovou rybí polévku, kterou příjemně dochutí kari koření a pažitka.
4 stroužky | česnek |
350 ml | vývar |
1 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
1 ks | bobkový list |
1 lžíce | olivový olej |
1 lžíce | kari koření |
4-5 lžic | hrášek sterilovaný |
350 ml | smetana na vaření |
100 ml | bílé suché víno |
1-2 lžíce | čerstvá pažitka |
400 g | filé z pangasia |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
kajenský pepř |
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Pangasiuse omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Hrášek necháme okapat. Na zahřátém oleji s máslem necháme zvolna zesklovatět cibuli a česnek. Pak přidáme kari koření a jakmile zpění, přilijeme víno a vaříme asi 5 minut. Pak směs zalijeme vývarem a smetanou, přidáme bobkový list, sůl, kajenský pepř a vše přivedeme k varu. Do vroucího základu vložíme kousky ryby a za občasného míchání vaříme 12 - 15 minut. Jakmile bude ryba měkká, vmícháme okapaný hrášek a nasekanou čerstvou pažitku. Polévku prohřejeme a podle potřeby dochutíme, ale již nevaříme. Krémovou rybí polévku na kari rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.
Tradiční štědrovečerní polévka: Rybí, hrachová i kapustnice
Ani vánoční tabule se bez poctivé domácí polévky jednoduše neobejde. Co se vařívalo o svátcích kdysi a vaří se i dnes? Jakou polévku můžete na štědrovečerní tabuli připravit? Přinášíme vám 6 prověřených receptů, které rodinu rozhodně nezklamou.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena