Rychlý recept na dobrý oběd nebo večeři na chutně připravené klobásy.
2 stroužky | česnek |
2 ks | bobkový list |
0.5 sklenky | bílé suché víno |
500 g | vepřová klobása |
podle potřeby | |
---|---|
0.5 sklenky | voda |
Vepřové klobásy propícháme a česnek oloupeme. Kvalitní pánev rozehřejeme a do pánve vložíme klobásy s bobkovým listem, oloupaným česnekem a klobásy necháme ztmavnout při obracení. Klobásy podlijeme suchým bílým vínem. Když víno vyprchá, teplotu snížíme a klobásy necháme pomaličku změknout. Podle potřeby přilijeme půl sklenice vody. Křupavé klobásky na víně jsou dobré s rýží, bramborem i pečivem.
Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem
Základem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.
Jak si vyrábět uzeniny doma? Stačí mít udírnu a vědět postup
V současné době si stále více lidí uvědomuje, že potraviny vyrobené v domácím prostředí jsou nejen kvalitnější, ale také mnohem chutnější. Vzpomínáte si na doby, kdy prarodiče udili maso a další suroviny klidně i několikrát do roka? Právě uzení představuje tradiční způsob úpravy masa. Pokud si nechcete nechat ujít jedinečnou chuť uzenin, dokonce vám na zahradě stojí udírna, stačí se jen naučit správné techniky nakládání a uzení jako takového. A právě na tyto dvě oblasti se zaměříme v následujících řádcích.
autor Samman
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena