0.5 ks | pórek | |
3 lžíce | olivový olej | |
5 lžic | sójová omáčka | |
500 g | vepřová kýta | |
200 g | burské ořechy |
Kýtu podle potřeby očistíme a nakrájíme ji na nudličky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Na oleji opražíme buráky, přidáme maso, sójovou omáčku, a restujeme. Když už je maso skoro měkké, přidáme porék a krátce povaříme. Nesolíme, jídlo je díky sojové omáčce slané. Podáváme s nudlemi, rýží nebo hranolkami.
Zbylo vám maso od oběda? Užijte ho v dalších receptech
Zbylo vám pečené kuřecí maso z předešlého oběda? Nevíte, co s pár kousky uzeného nebo trhaného vepřového masa? Zkuste užít suroviny do dalších pokrmů, ušetříte a dobře si pochutnáte.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena