Vyzkoušejte domácí recept na pečené kuře s bůčkem a uzenými stehny. Pokrm podáváme jako hlavní chod třeba k rodinnému obědu. Vhodnou přílohou je kysané zelí a bramborové knedlíky.
2 ks | cibule |
2-3 lžíce | sádlo |
1 ks | kuře |
400 g | vepřový bůček |
3 ks | uzené kuřecí stehno |
marináda | |
---|---|
3-4 stroužky | česnek |
3 lžíce | olej |
3 lžíce | hořčice plnotučná |
1 lžička | drcený kmín |
3 lžíce | čerstvý rozmarýn |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Kuře, kousek bůčku a uzená stehna očistíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky. Připravíme si marinádu. Prolisovaný česnek promícháme s hořčicí, olejem, drceným kmínem a rozmarýnem dohladka. Touto marinádou potřeme veškeré maso pouze z jedné strany. Troubu předehřejeme na 170°C a na dno pekáče rozložíme cibuli. Na ni položíme kuře a ostatní maso potřenou stranou nahoru. Přidáme sádlo a vše podlijeme teplou vodou nebo vývarem do výšky maximálně 5 mm. Pekáč zakryjeme víkem a pečeme asi 45 - 50 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou. Kuře po selsku ke konci pečení odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme dorůžova. Upečené kuře po selsku, bůček a uzená stehna naporcujeme na servírovací mísu a podáváme zvlášť s vysmahnutým sosem a kyselím zelím.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Knedlo vepřo zelo. Plněné knedlíky se zelím. Tradiční česká jídla, které se bez kysaného zelí nedokážeme představit. Málo která hospodyňka však ví, jak zelí naložit. Stačí přeci zajít do supermarketu a kysané zelí si koupit. Pro ty, kteří přeci jen upřednostňují domácí výrobu kysaného zelí, je tu náš článek s podrobným návodem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena