Oloupanou středně velkou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Jakmile zezlátne, přidáme 1 lžíci kari. Počkáme jen chvíli, než zavoní. Mezitím si připravíme porce kuřete. Můžeme je nechat zatáhnout ve voňavém tuku, ale opatrně, kari by se mohlo připálit. Maso podlijeme vývarem, osolíme a přiklopíme druhým pekáčem. Pečeme v troubě, až je kuře měkké. Jakmile je kuře upečené, zalijeme šlehačkou s lehkou záklechtkou (1 lžíce hladké mouky) a necháme ještě chvíli péct.
Zatímco máme kuře v troubě, připravujeme kari rýži. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, orestujeme rýži a zasypeme kari kořením. Vše necháme lehce rozvonět, přidáme hrst omytých rozinek, osolíme a zalijeme potřebným množstvím vody. Doporučuji na 1 díl rýže 2 díly vody. Kari rýži přiklopíme a dusíme asi 20 minut.
Ke konci všech úprav si připravíme jablka a jiné ovoce. Na másle osmahneme malou cibulku, zasypeme cukrem krystal a necháme zkaramelizovat. Jakmile dostane karamel zlatou barvu, vsypeme do něj jablíčka nakrájená na kousky, kousky banánu a ananasu. Zasypeme opět hrstí omytých rozinek a zalijeme vodou. Ovoce dusíme jen krátce.
Kuře Singapur podáváme s kari rýží jako výtečný hlavní chod. Pálivost pokrmu je závislá na druhu kari. Indické je pro nás hodně pálivé. Pro slabé nátury doporučuji české nebo kombinaci obojího.