Pomeranče dobře omyjeme. Z jednoho pomeranče nastrouháme kůru a z obou vymačkáme šťávu. Vymačkáme šťávu i z citronu. Kuře naporcujeme. Umyté a osušené kuřecí kousky osolíme a obalíme v mouce.
Do hlubší pánve vložíme zmáčknutý česnek s olejem a necháme restovat. Jakmile česnek začne vonět, vyjmeme ho. Do oleje vložíme šalvěj a kuřecí kousky, které osmahneme ze všech stran. Dobře opečené kuřecí podlijeme bílým vínem a necháme ho zcela odpařit. Jakmile se víno zredukovalo, podlijeme polovinou vymačkané šťávy. Maso přikryjeme a vaříme alespoň 10 minut. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Měkké kuřecí kousky vyjmeme a odložíme na teplé místo.
Na závěr promícháme zbytek citronové a pomerančové šťávy s mouku a přidáme do výpeku. Dobře mícháme, provaříme a odstavíme.
Kuřecí kousky upravíme na talíř a polijeme pomerančovou šťávou. Kuřecí kousky s pomerančovou šťávou podáváme teplé s oblíbenou přílohou.