3 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
200-250 ml | kuřecí vývar | |
300 g | fazolové lusky | |
500 g | kuřecí játra | |
3-4 lžíce | pasírovaná rajčata | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
ocet | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
majoránka | ||
citronová šťáva | ||
mletý černý pepř |
Kuřecí játra očistíme, nakrájíme na kousky a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobno. Fazolové lusky očistíme od stopek, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené a octem okyselené vodě 3 - 4 minuty. Poté fazolky slijeme a necháme okapat. Ve studeném kuřecím vývaru prošleháme pasírovaná rajčata. Na horkém oleji zprudka opečeme kousky jater do zlato-hnědé barvy. Pak teplotu snížíme, přidáme cibuli s česnekem a necháme za stálého míchání zesklovatět. Takto připravená játra s cibulí a česnekem osolíme, podlijeme směsí vývaru s pasírovanými rajčaty a zvolna podusíme asi 10 minut doměkka. Přibližně 2 minuty před dokončením přidáme k játrům fazolové lusky a vše podle potřeby dochutíme solí, pepřem a majoránkou a okyselíme citronovou šťávou. Kuřecí játra s fazolkami a omáčkou s chutí rajčat podáváme jako hlavní chod s rýží.
Recept na pikantní krůtí játra na cibuli krok za krokem
Podrobný FOTORECEPT na krůtí játra restovaná na cibulce. Díky postupu krok za krokem zvládne tento hlavní chod připravit každý.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena