Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Kuřecí maso, nejlépe paličky nebo kuřecí stehna, omyjeme a osolíme.
Skleněný pekáč s poklopem vymažeme máslem. Dovnitř naskládáme nakrájené brambory a kuřecí maso, proložíme zelenými fazolkami. Stačí mražené fazolky. Směs zalijeme připravenou omáčkou.
Do litru vroucí vody vložíme 2 kostky slepičího bujonu, zakysanou smetanu, hrubozrnnou hořčici (může být i kremžská), sůl, pepř a 4 paličky rozmačkaného česneku. Kdo chce víc, tak ať si ho tam klidně dá. Dáváme ho tam asi 8 paliček a pořád se nám to zdá málo. Vše promícháme a nalijeme do pekáče.
Pekáč se směsí dáme péct do trouby asi na 2 hodiny, maso musí být udělané. Během pečení pořád podléváme výpekem, dokud to není ono.
Kuřecí maso v medovo-hořcicové omáčce nandáme na talíř a hned podáváme.