Kuřecí maso a papriky nakrájíme na malé kousky.
Na pánev dáme rozehřát olej, přidáme nakrájené maso. Necháme zatáhnout, maso pustí šťávu. Za stálého míchání restujeme, až je maso na pánvi opečené. Nyní přidáme asi 1 dl teplé vody v níž jsme rozpustili kostku masoxu a 1 kávovou lžičku grilovacího koření. Přidáme na kostičky nakrájené papriky, podle potřeby podléváme, dokud není maso měkké. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Na závěr do směsi přidáme konzervu sterilované kukuřice a krátce povaříme.
Současně s přípravou masa si dáme vařit těstoviny (vrtule) podle návodu na obalu. Když těstoviny scedíme, přidáme do nich celý obsah pánve a sterilovaný hrášek. Vše opatrně, ale důkladně promícháme. Kuřecí maso s těstovinami a zeleninou můžeme servírovat.
Poznámka: Těstoviny chutnají skvěle i studené s přidáním majolky.