Lilky dobře omyjeme, osušíme a odřízneme konce. Lilky nakrájíme na plátky a potom na kostičky. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, poté je oloupeme a bez zrníček nakrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme na slabé plátky.
Nejlépe v hliněném hrnci s olivovým olejem orestujeme očištěná kuřecí stehna ze všech stran a potom přidáme nakrájenou cibuli. Osolíme a opepříme. Stehna necháme pomaličku restovat. Poté přidáme nakrájené lilky, rajčata, chilli koření a koriandrová semínka.
Hrnec přikryjeme poklicí a pomalu necháme dusit, a to asi 40 minut s občasným obracením a přiléváním malého množství kuřecího nebo zeleninového vývaru.
Hotová kuřecí stehna upravíme na talíř a přelijeme zeleninovou omáčkou. Kuřecí stehna s barevnou zeleninou podáváme teplé jako hlavní chod s oblíbenou přílohou, na ozdobu posypeme pokrm nasekanou čerstvou petrželkou.