Kuřecí stehno podchladíme, dobře omyjeme a očistíme. Trochu jej potřeme máslem, osolíme ho a lehce opepříme. U kosti můžeme stehno naříznout.
Do pytlíku vhodného na vakuování nebo ještě lépe pro vaření sous-vide dáme připravené kuřecí stehno. Pytlík vložíme do vakuovačky a necháme vyvakuovat a svařit.
Připravíme si vodní lázeň se stabilní teplotou 65 °C. Vložíme do ní pytlík s kuřecím stehnem a necháme při teplotě 65 °C vařit hodinu.
Asi po 55 minutách si rozehřejeme troubu nebo pustíme gril. Kuřecí stehno vyjmeme z lázně, pytlík rozstřihneme, přičemž šťávu nevyléváme. Stehno dáme na plech a vložíme pod gril zapéct, abychom získali zlatavou kůrčičku.
Kuřecí stehno vařené ve vakuu podáváme se šťouchanými brambory a přeléváme šťávou z pytlíku.