Restovaná kuřecí prsa s dušenou mrkví přelitá kerblíkovou smetanovou omáčkou.
1 lžička | cukr |
sůl | |
3 lžíce | máslo |
1 ks | žloutek |
2 svazky | mrkev |
50 g | kerblík |
30 ml | bílé víno |
2 lžíce | olivový olej |
4 ks | kuřecí prsa |
200 g | zakysaná smetana |
1-2 lžičky | hořčice |
hrubý černý pepř | |
250 ml | instatní vývar |
Mrkve očistíme, ale nekrájíme. Kerblík omyjeme, osušíme a nasekáme. Kuřecí prsa omyjeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme kuřecí prsa a odložíme je do tepla.
Vývar přivedeme k varu, přidáme do něj máslo a mrkev, kterou ve vývaru vaříme asi 15 minut. Pak mrkve vyndáme a taky uložíme do tepla. Do vývaru přilijeme smetanu a omáčku přivedeme k varu. Žloutek smícháme s vínem, horčicí a spolu s nasekaným kerblíkem. Vše přimícháme do smetanové omáčky, dochutíme solí, pepřem a cukrem.
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a podáváme s mrkví a přeléváme kerblíkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, ale nemusí být žádná.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena