Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky, můžeme krájet i na kostičky. V hrnci promícháme s olivovým olejem a kořením - kuřecí steak, sůl, mletý pepř, červená paprika a nameleme barevný pepř. Přidáme velkou cibuli nakrájenou na proužky a osmažíme, poté vše hodinu dusíme za občasného podlévání vodou.
Mezitím si připravíme houbový přeliv. Sušené houby před přípravou namočíme do teplé vody alespoň na 2 hodiny. Houby zbavíme vody a nakrájíme na menší kousky.
Na másle osmažíme nakrájenou malou cibuli, ke které přidáme houby, asi po 3 minutách přilijeme vodu, ve které byly houby namočené. Přidáme čerstvě namletý barevný pepř, sůl a stále mícháme, přidáme smetanu na vaření (150 ml postačí). Podle konzistence zahustíme klasickou jíškou nebo hotovou světlou granulovanou jíškou.
Kuřecí prsa s houbovým přelivem podáváme s hranolky připravenými na kapce oleje s česnekovou omáčkou.