Z kuřecího masa připravíme řízky, které naplníme plátkem šunky, kousky mozzarelly a nastrouhaným eidamem. Pomocí párátek (popřípadě i nitě) tuto právě vzniklou rolku uzavřeme tak, aby nám sýr nijak moc nevytekl.
Cibuli nakrájíme na větší kousky a společně s celými stroužky česneku vložíme do uzavíratelného pekáče. Rolky osolíme, opepříme, posypeme promnutým sušeným tymiánem a trochu sušenou bazalkou (jen lehce).
Na žhavé pánvi necháme rolky lehce zatáhnout, vložíme do pekáče, malinko podlijeme olejem a vodou. Na rolky nasypeme nastrouhanou cihlu, přikryjeme plátkem šunky, uzavřeme a dáme péct na nejvyšší stupeň (250 °C).
Kuřecí maso je do 45 minut hotové, takže pak už jen stačí nechat dopéct v otevřeném pekáči kvůli křupavosti a barvě. Před podáváním ještě jednou i v pekáči zasypeme zbytkem strouhaného eidamu, který už se sám rozteče.
Kuřecí rolky s tymiánem u nás podáváme s americkými brambory, ale fantazii se meze nekladou.