Kuřecí řízek omyjeme, zbavíme tučnějších částí a rozklepeme. Posolíme a z obou stran zatlačíme pepřové koření na steak (používám ho na jakékoliv maso, nejen hovězí). Pomažeme zakysanou smetanou (ne light) a na ni zatlačíme najemno nakrájenou celerovou nať. Necháme odležet minimálně 2 - 3 hodiny.
Poté řízek trochu otřeme ze smetany, když jí použijeme příliš a nevsákne se, obalíme ve strouhance, vejci a znovu ve strouhance. Rozšlehané vejce předem trochu opepříme.
Na pánvi rozpálíme větší množství oleje a řízek po obou stranách dozlatova osmažíme.
Přílohou ke kuřecímu řízku s celerem mohou být brambory na jakýkoli způsob a samozřejmě nesmí chybět tatarská nebo ďábelská omáčka.
Recept je uveden na 1 porci.