Nejprve kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na větší kousky, které pak dáme do zapékací mísy nebo na pekáč. Cibule oloupeme, nakrájíme na proužky a přidáme k masu. Stroužky česneku nasekáme nebo prolisujeme.
Připravíme si větší misku a do ní vložíme nasekané nebo prolisované stroužky česneku. Přidáme olej, hořčici, med, sůl a chilli podle chuti. Já dávám od oka přibližně jednu lžičku, ale záleží na tom, jak ostré chilli doma máte a jak pálivé to chcete mít.
Veškeré ingredience v misce řádně promícháme a vzniklou směsí polijeme maso s cibulí. Potom promísíme všechno dohromady, aby se marináda dostala na všechny kousky masa i cibule a dáme upéct do trouby. Pokud máme více času, můžeme takto naložené maso nechat pár hodin odležet v ledničce a péct až potom.
Kuřecí s chilli-medovou marinádou je nejlepší podávat se šťouchanými brambory.