Kuřecí prsa s čerstvými dušenými houbami v paprikovo-smetanové omáčce. Recept na výborný oběd.
1 ks | cibule |
150 ml | smetana |
2 plátky | kuřecí prsa |
300 g | houby čerstvé |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
vývar | |
instantní jíška | |
podle chuti | |
sůl | |
drcený kmín | |
1 lžíce | mletá sladká paprika |
mletý černý pepř |
Kuřecí prsa očistíme, naklepeme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. Houby očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Na oleji zpěníme cibulku a vmícháme kousky masa. Jakmile se maso zatáhne, vsypeme červenou papriku a ještě krátce restujeme. Nyní přilijeme malé množství vývaru a zvolna podusíme doměkka. Mezitím si zvlášť podusíme houby, které ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Potom směs hub vmícháme k měkkému masu, vše krátce povaříme a zjemníme smetanou. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit instantní jíškou. Kuřecí maso s dušenými houbami na paprice podáváme s těstovinami nebo rýží.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena