Kůzlečí maso důkladně opláchneme ve studené vodě, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Cibule oloupeme a jemně posekáme. Na pánvi rozpustíme máslo a cibulku na něm orestujeme. Oloupaný česnek prolisujeme.
Směs kořenové zeleniny očistíme, omyjeme a rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu hrubě nastrouháme. Maso, česnek a zeleninu opečeme, zalijeme as 1/4 litrem vody, osolíme a dusíme do měkka.
Hotové maso vyjmeme do mísy a udržujeme teplé. Vzniklou šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a mlékem. Nejméně 20 minut povaříme, potom osolíme, opepříme a propasírujeme přes jemné sítko.
Mezi tím si nakrájíme zbylou kořenovou zeleninu, povaříme ji v osolené vodě a vložíme do omáčky spolu s masem a sterilovaným hráškem.
Nejlepší přílohou k pokrmu je houskový knedlík.