3 stroužky | česnek | |
1 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
6 kostek | droždí | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
petrželka | ||
majoránka | ||
libeček | ||
mletý kmín | ||
podle potřeby | ||
strouhanka | ||
sádlo |
Na sádle si zpěníme nasekanou cibuli a přidáme kvasnice, které necháme rozpustit. Přidáme podle chuti majoránku, kmín, pepř, prolisovaný česnek a sůl. Odstavíme a necháme vychladit. Do vychladlé směsi vmícháme vejce, libeček a postupně přisypáváme strouhanku. Dáme jí jen tolik, aby se z hmoty daly válet kuličky. Kvasnicové knedlíčky zavařujeme do hotového vývaru, až knedlíčky vyplavou nahoru, tak je hotovo. Polévka s kvasnicovými knedlíčky je nejlepší druhý den. Knedlíčky se v ní krásně naleží a je úžasná.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič
Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.
Autor:Martina Hájková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena