Borůvkový koláč je oblíbenou pochoutkou. Můžeme ho upéci i z borůvek mražených. Není ale nad koláč upečený z čerstvých borůvek.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
90 g | máslo |
2 | žloutek |
0.3 l | mléko |
0.5 ks | citron |
1 kostka | droždí |
60 g | cukr moučka |
500 g | polohrubá mouka |
drobenka | |
120 g | máslo |
120 g | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
200 g | hrubá mouka |
Jak zpracovat borůvky, aby vydržely co nejdéle?
Taky máte svá místa, kde se to právě v těchto dnech tak krásně modrá borůvkami? Když ale tu parádní nadílku přinesete domů, vyvstává otázka, co s nimi, aby nepodlehly zkáze dřív, než je zpracujete.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena