Droždí rozmícháme ve vlažném mléce a v teple necháme vzejít kvásek. Rozinky namočíme do pomerančového likéru.
V míse smícháme mouku s cukrem i solí. Přidáme tuk, vejce i kvásek. Dobře vymícháme a nakonec přimícháme oranžát a polovinu okapaných rozinek. Těsto rozdělíme na dvě části, které necháme v teple vykynout.
Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme je na tenká kolečka. Jablečné kroužky zakapeme pomerančovou šťávou.
Polovinu vykynutého těsta ve vymazané a vysypané remosce pomocí dlaní rozprostřeme a poklademe polovinou jablečných kroužků. Do kroužků rozdělíme polovinu zbylých rozinek a koláč upečeme podle návodu k remosce.
Stejným způsobem upečeme i druhý koláč. Hotové horké kynuté koláče s jablečnými kroužky posypeme skořicovým cukrem.