Recept na těsto, které je chuťově podobné jako listové.
těsto | |
---|---|
50 g | cukr |
1 lžička | sůl |
1 ks | vejce |
4 lžíce | mléko |
50 g | droždí |
400 g | hladká mouka |
250 g | ztužený pokrmový tuk |
Do mírně teplého mléka rozdrobíme droždí, nasypeme cukr a necháme vzejít kvásek.
Do připravené misy dáme osolenou mouku. Přidáme vejce, nastrouhaný tuk a přilijeme vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto. Vložíme do mísy se studenou vodou a necháme vykynout. Až těsto vyplave, tak je vykynuté.
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části. Každou vyválíme, naplníme oblíbenou náplní a svineme.
Kynutý závin pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Upečený kynutý závin necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.
Foto: Shutterstock.com
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
Jednoduchý recept na domácí medovník: Naučíme vás ho krok za krokem
Medovník patří k velmi oblíbeným dortům. Jeho příprava se může zdát složitá, ale s trochou trpělivosti ji lze zvládnout. FOTORECEPT vše usnadní.
autor Věra
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena