Recept na rychlou masovou pochoutku pro milovníky ostrých jídel.
2 stroužky | česnek |
2 lžíce | olej |
0.5 lžičky | sůl |
2 lžičky | solamyl |
1 ks | cibule |
1 špetka | tymián |
1 lžíce | kečup |
1 ks | feferonka |
100 ml | bílé víno |
1 konzerva | sterilované žampióny |
2 ks | okurka sterilovaná |
1 lžíce | worcesterská omáčka |
1 lžička | mletý černý pepř |
1 ks | kapie sterilovaná |
600 g | vepřové karé |
Maso nakrájíme na tenké nudličky nebo hranolky. Osolíme, opepříme, zastříkneme worcesterem, zaprášíme solamylem a promícháme. Přidáme pár kapek oleje a necháme nejméně hodinku uležet. V misce smícháme asi deci sladšího bílého vína, půl deci nálevu ze žampionů a půl kávové lžičky solamylu. V hlubší teflonové pánvi nebo woku rozpálíme lžíci oleje. Vsypeme maso a rychle jej při vysoké teplotě smažíme za stálého míchání. Podle potřeby oddělujeme kousky masa od sebe. Když maso zbělá, ihned jej vybereme a uložíme zpět do misky, jinak ztvrdne. Pánev znovu rozpálíme, pokud je potřeba, přidáme olej. Vsypeme na měsíčky nakrájenou cibuli a krátce opražíme. Pak přidáme prolisovaný česnek, sterilované žampiony, pokrájenou sterilovanou kapii, najemno nakrájené okurky, feferonku a lžíci kečupu. Směs za stálého restování osolíme, opepříme a přidáme špetku tymiánu. Lehce zastříkneme worcesterem. Vše jen krátce orestujeme. Přidáme maso, směs zalijeme připravenou zálivkou, promícháme a odstavíme. Lesnický tokáň podáváme s hranolky. Autorem receptu a fotografie je: Martin Baliga
autor mackom
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena