3 stroužky | česnek | |
2 lžíce | máslo | |
600 g | brambory | |
1 ks | cibule | |
0.3 ks | celer | |
1 ks | mrkev | |
1 ks | petržel | |
1 ks | bobkový list | |
4 kuličky | nové koření | |
400 g | houby čerstvé | |
10 kuliček | celý černý pepř | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
majoránka | ||
drcený kmín | ||
čerstvá petrželka | ||
mletý černý pepř |
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, vypereme a vložíme do studené osolené vody. Celer, mrkev a petržel očistíme, cibuli a česnek oloupeme a přidáme k bramborám. Vše okořeníme drceným kmínem, bobkovým listem, novým kořením a celým černým pepřem a zvolna uvaříme doměkka. Mezitím očistíme čerstvé houby, které podusíme na másle a ochutíme kmínem, solí a pepřem. Uvařené brambory a zeleninu scedíme, polovinu brambor vložíme do vývaru a rozmixujeme. Tím polévku zahustíme. Pak přidáme zbývající brambory, nakrájenou vařenou zeleninu a podušené houby. Polévku krátce povaříme a dochutíme majoránkou a nasekanou petrželkou. Letní bramboračku s houbami rozdělíme na porce, podle chuti posypeme bylinkami a podáváme s pečivem.
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
Videorecept Pohanka a dušené houby
Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena